Elismerések

2015-ben Csokonai-díjas lett az Ascher Oszkár Színház

Az Ascher Oszkár Színház "az amatőr színjátszás és a színházi nevelés területén hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenységéért, közösségformáló-, értékteremtő munkájáért" 2015-ben Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjban részesült az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Szakmai díjak a magyar kultúra napján (hirado.hu)

Szakmai elismerésben részesült az Ascher Oszkár Színház (rakosmentetv.hu)


2014-ben az Ascher Színház bekerült a Rákosmenti Települési Értéktárba

A 2/2014. (IX. 23.) RÉB határozat szövege:

"Budapest Főváros XVII. kerületi Önkormányzat Rákosmenti Értéktár Bizottsága úgy dönt, hogy a Budapest Főváros XVII. kerületében 50 éve működő Ascher Oszkár Színházat felveszi a Rákosmenti Települési Értéktárba."


2017. 10. 23. Csetényi Anikó Rákosmente Díszpolgára | ünnepi műsor

2017. október 23-án Budapest Főváros XVII. kerületi Önkormányzata posztumusz Rákosmente Díszpolgára címet adományozott Csetényi Anikónak, az Ascher Oszkár Színház alapítójának, "Rákosmente kulturális és művészeti életének szolgálatáért, gazdagításáért és az amatőr színjátszás területén betöltött kiemelkedő szerepéért."


2017. 06. 07. Jenei Mónika | Helyi Érték | riport | Rákosmente TV

Jenei Mónika a Vigyázó Művelődési Ház korábbi vezetője, az Ascher Oszkár Színház tagja 2017 júniusában a Rákosmente TV Helyi Érték című műsorának vendége volt.


2017. 01. 25. Timár Tibor | Helyi Érték | riport | Rákosmente TV

Életpálya riport Timár Tiborral, az Ascher Oszkár Színház művészeti vezetőjével. A Rákosmente TV felvétele, 2017. január 25.


2016-ban Pápai Erika Rákosmente Díszpolgára lett

Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművész, az Ascher Oszkár Színház egykori tagja 2016. október 23-án Rákosmente Díszpolgára kitüntetésben részesült.


2016-ban Rabb Ferenc a Szóvivők Sajtódíját vette át

Rabb Ferenc az Ascher Oszkár Színház társulatának tagja, többéves televíziós- és újságírói tevékenységének elismeréseképpen 2016-ban a Szóvivők Sajtódíját vehette át a Magyar Szóvivők Egyesületétől.


2016-ban Csőre Gábor Jászai Mari-díjas lett

Csőre Gábor az Ascher Oszkár Színház társulatának volt tagja, a Vígszínház művésze 2016-ban Jászai Mari-díjban részesült. A Jászai Mari-díjat az előző években az Ascher Oszkár Színház korábbi tagjai közül Mertz Tibor, Pápai Erika és Újvári Zoltán színművészek is megkapták.


2015-ben Joós Tamás Bessenyei György-díjat vehetett át

Joós Tamás az Ascher Oszkár Színház társulatának tagja, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ igazgatója, hosszabb időn át végzett kiemelkedő közművelődési tevékenysége, a korszerű művelődés és a művészi ízlés fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként 2015-ben Bessenyei György díjat vehetett át az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Egy kitüntetés margójára (vaskarika.hu)

Ascher Oszkár Színház Honlapja