Elismerések

Kiállítás, Frech' Gábor fafaragó iparművész, 2020

"Az Ascher Oszkár Színház művészeinek előadásával vette kezdetét Frech Gábor fafaragó tárlatának megnyitója. Frech' Gábor munkássága magában hordozza a magyar ősvallás szellemiségét, a keresztény világ értékeit, amelyeket az alkotó jellemzően archaikus ábrázolásmóddal készít el."

🔴 Videó megnyitása

🔴 Frech Gábor fafaragó kiállítását nézhetitek meg Rákoskerten (17.kerulet.ittlakunk.hu)


Interjú, Littai Fanni, 2020

"A színészet szerencsére még mindig az életem része, még ha csak hobbi szinten is. Jelenleg két darabban játszom a női főszerepet, az Örkény-féle A falu rossza című előadásban Boriskát, és a Rómeó és Júlia Júliáját."

🔴 Interjú Littai Fannival (hangszedomagazin.hu)

🔴 A Mezei Menyegző honlapja


Interjú, Kispál Sándor bútorrestaurátor, 2018

Interjú Kispál Sándorral, az Ascher Oszkár Színház társulatának tagjával, bútorrestaurátor asztalosmesterrel. "A mai napig rácsodálkozom az anyag, a fa esztétikumára. A belőle készült bútorok utánozhatatlan szépségére. Bármi történik is velem a nap folyamán, lejövök ide a műhelybe, és megnyugszom. Ahogy végigsimítom ezeket a páratlan történetüket sérüléseikben hordozó régi darabokat, a világ minden gondját elfeledem."

🔴 Műhelyében nyugszik meg az asztalosból lett restaurátor (presztizs.com)

🔴 Videó megnyitása


Rákosmente Díszpolgára, Csetényi Anikó, 2017

2017. október 23-án Budapest Főváros XVII. kerületi Önkormányzata posztumusz Rákosmente Díszpolgára címet adományozott Csetényi Anikónak, az Ascher Oszkár Színház alapítójának, "Rákosmente kulturális és művészeti életének szolgálatáért, gazdagításáért és az amatőr színjátszás területén betöltött kiemelkedő szerepéért."

🔴 Fotóalbum megnyitása

🔴 Videó megnyitása


Interjú, Jenei Mónika, 2017

Jenei Mónika, a Vigyázó Művelődési Ház korábbi vezetője, az Ascher Oszkár Színház tagja 2017. júniusában a Rákosmente TV Helyi Érték című műsorának vendége volt.

🔴 Videó megnyitása


Interjú, Timár Tibor, 2017

A Rákosmente TV Helyi Érték című műsorának vendége Timár Tibor, az Ascher Oszkár Színház művészeti vezetője, 2017. január 25.

🔴 Videó megnyitása


Jászai Mari-díj, Csőre Gábor, 2016

Csőre Gábor az Ascher Oszkár Színház társulatának volt tagja, a Vígszínház művésze 2016-ban Jászai Mari-díjban részesült. A Jászai Mari-díjat az előző években az Ascher Oszkár Színház korábbi tagjai közül Mertz Tibor, Pápai Erika és Újvári Zoltán színművészek is megkapták.

🔴 Kép megnyitása


Rákosmente Díszpolgára, Pápai Erika, 2016

Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművész, az Ascher Oszkár Színház egykori tagja 2016. október 23-án Rákosmente Díszpolgára kitüntetésben részesült.

🔴 Fotóalbum megnyitása

🔴 Videó megnyitása


Szóvivők Sajtódíja, Rabb Ferenc, 2016

Rabb Ferenc az Ascher Oszkár Színház társulatának tagja, többéves televíziós- és újságírói tevékenységének elismeréseképpen 2016-ban a Szóvivők Sajtódíját vehette át a Magyar Szóvivők Egyesületétől.

🔴 Kép megnyitása


Interjú, Zsigár Cecília textilművész, 2016

A Rákosmente TV vendége Zsigár Cecília textilművész, 2016. január 5.

🔴 Videó megnyitása

🔴 Szépség fénye - Zsigár Cecília kiállítása (kanadaihirlap.com)


Csokonai-díj, Ascher Oszkár Színház, 2015

Az Ascher Oszkár Színház "az amatőr színjátszás és a színházi nevelés területén hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenységéért, közösségformáló-, értékteremtő munkájáért" 2015-ben Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjban részesült az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

🔴 Kép megnyitása

🔴 Szakmai díjak a magyar kultúra napján (hirado.hu)

🔴 Szakmai elismerésben részesült az Ascher Oszkár Színház (rakosmentetv.hu)


Bessenyei György-díj, Joós Tamás, 2015

Joós Tamás az Ascher Oszkár Színház társulatának tagja, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ volt igazgatója, hosszabb időn át végzett kiemelkedő közművelődési tevékenysége, a korszerű művelődés és a művészi ízlés fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként 2015-ben Bessenyei György díjat vehetett át az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

🔴 Kép megnyitása

🔴 Egy kitüntetés margójára (10kerkult.hu)


Rákosmenti Települési Értéktár, Ascher Oszkár Színház, 2014

A 2/2014. (IX. 23.) RÉB határozat szövege:
"Budapest Főváros XVII. kerületi Önkormányzat Rákosmenti Értéktár Bizottsága úgy dönt, hogy a Budapest Főváros XVII. kerületében 50 éve működő Ascher Oszkár Színházat felveszi a Rákosmenti Települési Értéktárba."