Egy este, két előadás!

Helyszín: Ascher Oszkár Színház, Rákoskerti Művelődési Ház, Budapest, XVII. kerület, Rákoskert sugárút 66.

Telefon: +36 1 257 4498

Időpont: 2024. február 11., 18 óra.

Jegyek elővételben: 2000 Ft, az előadás napján 2500 Ft.


Tasnádi István: Cyber Cyrano

A Teleki Diákszínpad előadása

A Cyber Cyranót több mint tíz éve egy drámapályázatra írta Tasnádi István, egy akkori színművészetis osztály által hozott megtörtént eset és a színészhallgatók improvizációi alapján.

A Teleki Diákszínpad 2023. áprilisában mutatta be a saját változatát, amit azóta sikerrel játszott több regionális és országos fesztiválon. A komlói és székesfehérvári amatőrszínházi találkozón felnőtt színpadok mezőnyében nyert harmadik, illetve második díjat, az Országos Diákszínjátszó Egyesület és a Magyar Amatőr Színjátszó Szövetség arany minősítését is kiérdemelte.  

Zsuzsi

Csögör Zsanett

Máté

Somos Gergő

Heni

Simon Kimberli

Viktor

Darkó Dániel

Moira

Ruff Fanni

Rendező: SOMOS ÁKOS


Schwechtje Mihály: Az örökség

A székesfehérvári Örökség Csoport vendégjátéka

Valahol az Isten háta mögött, Seholsincs-országban, az anyja temetésére külföldről hazatért orvos fokozatosan szembesül azokkal a titkokkal, elhallgatott dolgokkal, amikben az egész falu, így a testvére is vagy tevékenyen részt vesz, vagy hallgatásával támogat. Andrásnak a kicsit cinikus, idegenkedő kívülállóból felelősen cselekvő szereplővé kell válnia - kérdés, lehet-e ott erkölcsösen cselekedni, ahol már az Isten is hallgat.

Schwechtje Mihály darabja egy húsbavágóan mai dráma, egy tragédia nélküli sorstragédia. A székesfehérvári Örökség Csoport 2021-ben mutatta be az előadását, amellyel több országos fesztivál fődíját megnyerték, színészi különdíjakat kaptak és eddig több mint harmincszor játszották, többek között a határainkon túli magyar közönségnek is.

András

Somos Ákos

Péter

Somos Zoltán

Polgármester, rendőr, drogos férfi, lakó

Balogh Mihály

Juló néni, Jusztina, titkárnő, drogos nő, gyámügyes

Cseh Katalin

Sanyika

Czombál Andris

Közmunkás

Torma Tamás

Másik közmunkás, Lilike

Csögör Zsanett

Rendező: SOMOS ÁKOS