Elismerések

Díjak, elismerések, kitüntetések

Az Ascher Oszkár Színház
a Rákosmenti Települési Értéktárban

A 2/2014. (IX. 23.) RÉB határozat szövege:

"Budapest Főváros XVII. kerületi Önkormányzat Rákosmenti Értéktár Bizottsága úgy dönt, hogy a Budapest Főváros XVII. kerületében 50 éve működő Ascher Oszkár Színházat felveszi a Rákosmenti Települési Értéktárba."


Jenei Mónika a Rákosmente TV-ben

Jenei Mónika, a Vigyázó Művelődési Ház egykori vezetője, az Ascher Oszkár Színház tagja 2017. júniusában a Rákosmente TV Helyi Érték c. műsorának vendége volt. Youtube


Timár Tibor a Helyi érték c. műsorban [Rákosmente TV]

Életpálya riport Timár Tiborral, az Ascher Oszkár Színház művészeti vezetőjével. A Rákosmente TV felvétele. Youtube


Pápai Erika Rákosmente Díszpolgára

Pápai Erika, Jászai Mari-díjas színművész, az Ascher Oszkár Színház egykori tagja, 2016-ban Rákosmente Díszpolgára kitüntetésben részesült.
Pápai Erika: Vígszínház, Wikipédia


Rabb Ferenc a Szóvivők Sajtódíját vette át

Rabb Ferenc, az Ascher Oszkár Színház társulatának tagja, többéves televíziós- és újságírói tevékenységének elismeréseképpen, 2016-ban a Szóvivők Sajtódíját vehette át a Magyar Szóvivők Egyesületétől.
Hirtv.hu: Kitüntetést kapott Rabb Ferenc
Rabb Ferenc honlapja


Joós Tamás Bessenyei György-díjas

Joós Tamás, az Ascher Oszkár Színház társulatának tagja, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ igazgatója, hosszabb időn át végzett kiemelkedő közművelődési tevékenysége, a korszerű művelődés és a művészi ízlés fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként 2015-ben Bessenyei György díjat vehetett át az Emberi Erőforrások Minisztériumától.
Vaskarika.hu: Egy kitüntetés margójára
Joós Tamás honlapja

Csokonai-díjas
az Ascher Oszkár Színház

Az Ascher Oszkár Színház az amatőr színjátszás, a színházi nevelés területén hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenységéért, közösségformáló-, értékteremtő munkájáért, 2015-ben Csokonai Vitéz Mihály közösségi díjban részesült az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Kispál Sándor portréfilm

Kispál Sándor, az Ascher Oszkár Színház társulatának tagja, több előadásunk díszletének kivitelezője. Vallomás néhány percben a bútorasztalos mesterségről, családról, múltról, elhivatottságról, antik bútorok felújításáról.
Youtube
Kispál Sándor honlapja


Csőre Gábor Jászai Mari-díjas

Csőre Gábor, az Ascher Oszkár színház társulatának volt tagja, a Vígszínház művésze, 2016-ban Jászai Mari-díjban részesült.
Csőre Gábor: Vígszínház, Wikipédia

A Jászai Mari-díjat az előző években az Ascher Oszkár Színház korábbi tagjai közül Mertz Tibor, Pápai Erika és Újvári Zoltán színművészek is megkapták.

Mertz Tibor: Nemzeti Színház, Weöres Sándor Színház - Szombathely, Wikipédia
Újvári Zoltán: Nemzeti Színház, Katona József Színház - Kecskemét, Jegy.hu