Meghívó hajdani Ascheros Tagoknak!

Tisztelettel meghívunk kedves családoddal együtt a "Míves bohóckodásaink"- könyvbemutató és Ascher-találkozó zárt körű rendezvényre!

A találkozó és könyvbemutató helyszíne: Vigyázó Sándor Művelődési Központ (1173 Budapest, XVII. kerület, Pesti út 113.)

Időpontja: 2022. november 5. (szombat) 16 óra (érkezés, gyülekezés 15 - 16 óra között)

A létszámtervezés miatt regisztrációhoz kötjük a rendezvényen való részvételt. A jelentkezők e-mailben regisztrálhatnak, melyben kérjük feltüntetni, hogy ki hány fővel szeretne részt venni a rendezvényen. (Hölgyek esetében lánykori nevet is kérünk.)

E- mail cím: ttmormi@gmail.com (telefonszám: 0620 32 62 052)

A szervezés megkönnyítése érdekében várjuk a gyors választ.

A regisztráció határideje: 2022. szeptember 30.

Ezzel a könyvbemutatóval és találkozóval emlékezünk Sz. Csetényi Anikóra, színházunk alapítójára születésének 85. évfordulója alkalmából!

A rendezvény programja:

Érkezés, gyülekezés: 15:00 - 16:00

Ünnepi műsor: 16:00 - 17:30 (műsorvezető: Rabb Ferenc)
- ünnepi beszédek: Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Horváth Tamás polgármester
- beszélgetés Timár Tiborral, a könyv szerkesztő-írójával és Balogh-Papp Krisztina tipográfus - képszerkesztővel (a beszélgetést vezeti: Lukács Klára)
- ünnepi műsor (részletek az Ascher Oszkár Színház "Átlátszó víz legyen..." c. Cseh Tamás-estjéből, a "Sok szép kis jelen - éjszakai lélekjárás Dévényi Ádám dalaival, valamint "A nő háromszor" c. irodalmi műsorainkból)

Az ünnepi műsor után állófogadás, pohárköszöntőt mond Klein Marianna, a Vigyázó Sándor Művelődési Központ igazgatója: 17:30 - 18:30

Ascher-találkozó és az Ascher-könyv tiszteletpéldányának ingyenes átvétele regisztrációhoz kötve (név, aláírás, telefonszám, e-mail), folyamatos az est folyamán (dedikál: Timár Tibor): 18:30 - 23:00

Megtekinthető lesz színházunk Csokonai-díja, Sz. Csetényi Anikó kitüntetései, Timár Tibor Pro Cultura Rákosmente Díja (oklevelek, plakettek)

A "Míves bohóckodásaink", avagy az Ascher Oszkár Irodalmi Színpadtól az Ascher Oszkár Színházig vezető út dokumentumok és fotók alapján (1964 - 2021) c. könyvünk Timár Tibor szerkesztésében elsősorban az évadonkénti emlékalbumok szövegeire és fotóanyagára épül. Hatalmas, kétéves munka eredménye ez a könyv, amely Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre. A könyv a Vigyázó Sándor Művelődési Központ (mint fenntartónk) "égisze" alatt jelenik meg, felelős kiadó Klein Marianna igazgató.

Könyvünk elsősorban a jelenlegi és hajdani "ascherosok", barátaink, törzsközönségünk, támogatóink, pártoló tagjaink számára készült, de természetesen hivatalos fórumoknak is eljuttatjuk kiadványunkat, hogy "nyomot hagyjunk az utókornak". 

Célunk - ahogy a könyv előszavában megfogalmazom: ".. régi dokumentumokra, albumrészletekre támaszkodva, sok-sok fényképpel illusztrálva idézzük fel hol komolyan, hol humorosan, vidám történetek segítségével színházunk "történelmét", amelyből akarva akaratlan kirajzolódik ennek a kornak a társadalmi háttere, a valódi történelem is. Nem utolsósorban pedig nyomon követhető alapítónk, Sz. Csetényi Anikó pedagógiai hite, meggyőződése, amely színházunk egész tevékenyégét évtizedeken keresztül meghatározta, és amelyet igyekszünk a mai napig is átörökíteni az új generáció számára. Vajon a jövő színháztörténésze mit olvas majd ki ebből a könyvből - akár több száz év távlatából szemlélve?"

Az ünnepi eseményre meghívjuk a sajtó és a média képviselőit, valamint fenntartónkat és támogatóinkat is.

Timár Tibor
Ascher Oszkár Színház
művészeti vezető