Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde, avagy Vörös Csongor és Marty Tünde 2019

Rendezte: Timár Tibor

Csongor: Janka Bence
Tünde: Kerti Tünde
Balga: Frech Gábor
Ilma: Kecső Andrea
Mirigy: Schubert Kati
Kurrah: Balogh Krisztián
Berreh: Molnár Patrik
Duzzog: Bodnár Miklós
Ledér: Balla Éva
Kalmár: Csányi S. Csaba
Fejedelem: Rabb Ferenc
Tudós: Littai Fanni
Éj: Madarász Vanda

Látványterv: Zsigár Cecília
Színházi technikus: Paár Zsolt

Az irodalomórák unalmas krétaporát lefújtuk róla. Aztán fiatalos, szemtelen ruhába öltöztettük. Végül magunk lepődtünk meg legjobban, hogy Vörösmarty sorainak íze-zamata milyen frissen cseng a chatelésben és sms-ben ellustult, audiovizualitástól virtuál-maszatos ajkainkról. Vörös Csongor és Marty Tünde a mai "vedd meg, unj rá, dobd ki, vegyél másikat" cinikus kényelmében döbbennek rá az ürességre, a nyugtalanságra, a boldogság hiányára. Hősökké pedig az avatja őket, hogy nem érik be kevesebbel, mint az IGAZ SZERELEM!

Nem azért, "mert megérdemlik", hanem mert felismerik a megalkuvásra csábító mellékösvényeket (a talmi kaja-pia-szex élvezetét; a pénz-hatalom-tudomány életcéljait; no meg a középszerű idilli unalmát... Mirigy álnok cselvetéseiről nem is beszélve...)

Ők azonban nem alkusznak: nekik az igazi út kell! Rettenthetetlenül, áldozatvállalás árán küzdenek érte. Végül persze kiderül, hogy a hatalom elfogy, a pénz szétszóródik, a tudomány nem boldogít. Az evés-ivás csömört okoz. Nincs varázslat. Minden megöregszik, meghal. És a szerelem? Hááááááát!

Előadásunkat 16 éven felülieknek ajánljuk!


ASCHER OSZKÁR SZÍNHÁZ HONLAPJA © 2019 ASCHER ALAPÍTVÁNY  I  KEZDŐLAP  I  HONLAPTÉRKÉP  I  BEJELENTKEZÉS  I  IMPRESSZUM  I  TÁRSULATI ÜLÉS  I  FACEBOOK  I  YOUTUBE