"Átlátszó víz legyen..."
150. jubileumi Cseh Tamás-est

Tisztelt Közönségünk!

Cseh Tamás születésének 70. évfordulóján, 2013-ban határoztunk úgy, hogy "Átlátszó víz legyen" címmel emlékestet készítünk, amely a Kossuth-díjas művész munkásságának állít emléket. Az est bemutatója az Ascher Oszkár Színházban volt, és az azóta eltelt tíz év alatt közel százötven alkalommal láthatta a közönség az ország különböző településein és Budapest számos kerületében.

Felléptünk többek között a Múzeumok Éjszakáján a PIMben, a Savaria Történelmi Karneválon, az Ördögkatlan Fesztiválon, az Ipoly Fesztiválon, a Nyári Művészeti Fesztiválon Berettyóújfaluban, a Panyola Festen, a Déryné Fesztiválon, a Pesti Vigadóban, az A38 hajón, illetve Kanadában Torontóban, Ottawában és Windsorban.

A műsor 2020 óta a Déryné Program Országjárás alprogram része, és e projekt keretében elsősorban kis falvakba vittük az előadást.

Kezdetben nem számítottunk arra, hogy a dalok "tíz év múlva" is ugyanúgy szólnak majd, és hallgatják idősek és fiatalok, éljenek akár egy kis faluban vagy a fővárosban. Felemelő érzés, de tudjuk, ez elsősorban a daloknak és azok szerzőinek szól – s ez így van jól.

Megható érezni a személyes találkozások alkalmával megnyilvánuló szeretetet, elismerést, és persze további alkotói munkánkhoz is rengeteg erőt adnak a nyilvánosság felületein kapott dicséretek. Ezek együtt megerősítenek minket szándékunkban: egyszerre akarjuk a múltat megidézni, és a megidézettek dalain keresztül, saját egyéniségünkkel is a jelenhez szólni.

A 150. előadáson az általunk eddig játszott dalok egy része – meghívott művészvendégeinkkel kiegészülve – kicsit másképp fog majd szólni.

Szeretettel várjuk jubileumi előadásunkra!

2023. Április 15. 18.00 Rákoskerti Művelődési Ház

Hegyi Norbert & Joós Tamás